Monday, January 30, 2012

i love dim sum not sushi

Posted by asmiza at 10:39 PM
Assalamualaikum :)

semakin hari semakin malas 
tolong buang tabiat seperti itu tapi alhamdulillah sebab yang malasnya cuma nak update blog 
yang lain masih rajin , mungkin -,-

anyway, tajuk mungkin langsung takde kene mengene 
tapi betul, sushi tak boleh telan, dim sum ? nyum nyum :D

okay, focus terhadap cerita sebenar sekarang 
everyday is an opportunity to learn something new
reading newspaper, talking with frens or just watching wats going around us 
we can see maaaaaaany things,  maaaaaany types of human 
yes, human :)

u know what ? 
real attention is one of the most meaningful things we can give to anyone
one of my patients, she's 90, she had a stroke 
so dia memang tak boleh jalan and now tgh cuba untuk berdiri semula 

saye selalu ade dengan die and sometimes she cries 
u know why ? 
dia cakap anak anak selalu sibuk
kalau datang tengok, jenguk sekejap then keluar then balik 
ye saya tahu, anak anak dia mungkin busy, kita tak tahu kan :)
hati org tua sangat mudah tersentuh

tapi, dari kecik sampai besar mak ayah tak pernah jemu mengadap muka kita 
masak, basuh baju, and everything 
mungkin tidak salah kalau kita menjaga hati dan perasaan mereka sementara mereka masih ada kan ? 
renung renungkan dan selamat beramal :D



hingga ketemu lagi yaaa, bybye :)

4 comments:

Atikah Adnan said...

Definitely true. :) Btw please note yg you dah sebulan x update!

asmiza said...

Xde idea tp sbenarnye malas. Haha. Nnt slalu update bosan lak :D

pauline宝灵 said...

dim sum is really nice :)

asmiza said...

yeahh :D

Monday, January 30, 2012

i love dim sum not sushi

Assalamualaikum :)

semakin hari semakin malas 
tolong buang tabiat seperti itu tapi alhamdulillah sebab yang malasnya cuma nak update blog 
yang lain masih rajin , mungkin -,-

anyway, tajuk mungkin langsung takde kene mengene 
tapi betul, sushi tak boleh telan, dim sum ? nyum nyum :D

okay, focus terhadap cerita sebenar sekarang 
everyday is an opportunity to learn something new
reading newspaper, talking with frens or just watching wats going around us 
we can see maaaaaaany things,  maaaaaany types of human 
yes, human :)

u know what ? 
real attention is one of the most meaningful things we can give to anyone
one of my patients, she's 90, she had a stroke 
so dia memang tak boleh jalan and now tgh cuba untuk berdiri semula 

saye selalu ade dengan die and sometimes she cries 
u know why ? 
dia cakap anak anak selalu sibuk
kalau datang tengok, jenguk sekejap then keluar then balik 
ye saya tahu, anak anak dia mungkin busy, kita tak tahu kan :)
hati org tua sangat mudah tersentuh

tapi, dari kecik sampai besar mak ayah tak pernah jemu mengadap muka kita 
masak, basuh baju, and everything 
mungkin tidak salah kalau kita menjaga hati dan perasaan mereka sementara mereka masih ada kan ? 
renung renungkan dan selamat beramal :D



hingga ketemu lagi yaaa, bybye :)

4 comments:

Atikah Adnan said...

Definitely true. :) Btw please note yg you dah sebulan x update!

asmiza said...

Xde idea tp sbenarnye malas. Haha. Nnt slalu update bosan lak :D

pauline宝灵 said...

dim sum is really nice :)

asmiza said...

yeahh :D

 

asmiza's Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea