Wednesday, October 15, 2014

asmiza kembali

Posted by asmiza at 10:54 PM 0 comments

Hi Hi Assalamualaikum :)

Fuhh berkurun rase x update bukan rase tp mmg. well last update 28 oct 12 hah kira lahh lg bape hari cukup 2 tahun. haha 

nothing much to share eh actually too much to share tp mcm dah takde org pun nk bace blog aku ni sebenarnye haha tapi takpe la aku update untuk suke suki nanti aku dah beranak pinak boleh bukak bace balik cemane bahase aku mase muda mudi. tak gitu ? 

Well setelah bertukar tukar tempat kerja at last aku diserap masuk under gov and dicampak jauh nun di sarawak *masa aku menaip ni kat tanah tumpah darah adikku* LOL sebab aku x lahir kat selangor, peace :D first time dpt tau posting kt sarawak mase tu aku kt kl sentral tgh tggu KTM nak balik rumah then terus call fatin nangis nangis. fatin dpt selangor kot mana aciii kitorang bajet dpt same. huwaaa dah plan dh nak duk sabah *gegedik* ok cukup 

So bila jejak je kaki kt kuching aku mcm err ok lagi sbb bajet dpt kuching bandar kot xde apelah nek flight pun x sempat tidur dah sampai. Skali bila tgk name list tmpt posting of course la name aku antare yg terawal ASMIZA kann hahah and jeng jeng jeng like what ? Kapit ? Terus text nabil "u know what ? i dpt kapit woi. kapit. u know kapit " since roomate dia time tu sarawakian, miri if im not mistaken la then die bls "serious kapit ? membe i ckp kat situ ramai iban. kwn ngn org iban la u. byeee " cisss. next aku google la ape yg ade kat kapit. aku takyah bagitau ah korang pi google skang tgk ape ade. In Kuching one of us yg dpt kapit announce kumpul sekali. Then we planned and sampailah Kapit dgn selamatnya after 3 HOURS , my first time naik bot lame cmtu kot. fuhh *lap peluh* tipu mane de peluh boat tu gila bapak sejuk wa ckp sama lu. 

So pejam celik pejam celik pegi keje balik keje naik bot naik heli lg 3 bulan cukup 2 tahun aku and the gang bertapa kat kapit. first sampai memang mcm apekah ? ape yg dorg ckp ni ? err x faham serious. tp sekarang ni bila aku ckp iban dgn patient then patient bls melayu likee errr buruk sgt ke iban aku. hahaha

okay enough enough lain kali kite cite pasal kapit. Kapit is nice place to explore actually. Utk pencinta alam la kalau yg suka shopping mall mcm aku jam berjam jam atas jalan traffic light sana sini tak boleh dtg sini la. haa one more thing kapit takda traffic light taw. kehkeh. ok enough. tunggu mood rajin menaip sampai mungkin esok mungkin kejap lagi mungkin minggu depan or mungkin tahun depan. 

salam sayang salam satu malaysia :D


Sunday, October 28, 2012

long hiatus

Posted by asmiza at 6:04 PM 2 comments
hi hi assalamualaikum :)
oh its been a while since my last post. 5 bulan weh. fuhhhh 
well ini disebabkan oleh hectic and depress life 
but syukur alhamdulillah takdelah sampai tak tidur
sempat jugak la bertweet beribu ribu. muahaha
penat time keje je then balik stress stress gitu tidurlah, still under control
kalau tak dapat control sampai telan ubat tidur. ye aku tau tak elok aku tau -,-

oh macam post yang lepas aku tulis pasal kerja jugak kan 
then kali ni just roughly la sebab stress asyik cerita pasal kerja 
 aku dah tak kerja kat dialisis sebab dapat hospital 
well among student nurse pun memang diorang nak sangat hospital
and aku bersyukur after 3 stages before d offer aku boleh kata quite tough jugak
and alhamdulillah wa syukurillah bersyukur padamu ya Allah ;) 

haaa carik la aku kat situ kalau jumpe. kehkeh

ok dah cukup lah pasal kerja kan ? :) 


oh ha haritu mak cerita masa dia nak deliver aku
 mak cakap sehari sebelum tu sempat lagi makan mangga cicah cicah. 
aku macam ohh no wonder la aku ni gila asam. ok bye.
kesian mak yang salah kan. tp possible kan ? kahkah

tu je, jumpe 5 bulan lagi. bybye :D


Sunday, May 13, 2012

hi hi hi :)

Posted by asmiza at 11:22 PM 4 comments
Assalamualaikum :) 

ehem. sorry for the long hiatus and been busy with lotsa activities dats why i've been neglecting my blog. kesian kau blog kesian. kerja je sebenarnya. 

almost 3 bulan kan ? i dont even know where to start. okay slow slow 
actually this 3 bulan yang sepi pi pi, pakmat jual topi pi pi. lame asmiza. boo boo 
okay, macam ni. after 4 month keje dengan company dulu, i resign for some reason and continue with my new emm my new ape eh. can i say new bidang ? no no. sebab still nurse. i mean dulu time study never expected la nak keje kat dialysis. haa yeah. im one of dialysis-staff-nurse :)
sebab dulu time study never prac kat dialysis and i boleh cakap i know nothing
tapi bila dapat interview haruslah study. entah ape dialyser, entah ape dialysate, 
artificial kidney err what what ? i memang tak tahu.
 i bace i faham i pergi interview and jawab sehabis boleh, konon konon minat betul ni,
ehh mcm banyak konon yang aku tahu kan. tapi haremmm. 

So far Alhamdulillah, kena marah, letih its normal in work-life. ups and down 
merungut tu, emm. try to elak tp yes i'm human. memang susah. memanjang sigh sigh -,-

and guys doakan kesejahteraan, kesihatan, perjalanan hidup dipermudahkan :)

till i write again, thanks for reading and asslamualaikum :)



Sunday, February 12, 2012

everything happens for a reason

Posted by asmiza at 5:46 PM 3 comments
Assalamualaikum dan salam satu malaysia :D
bertemu kita dlm rancangan tom tom bak :P
ok stop, teringat pulak audition tebaru kat astro, On Air yg nak carik kind of dj mcmtu la 
not really sure, x follow sgt pun, mcm mcm ragam manusia :)

sakit itu penghapus dosa kan ?
ok, sorry xde kene mengene pun dgn intro kat atas
aku tak penah rase sakit mcm ni and aku rase takut 
aku takut macam macam 
dan yg paling aku takut aku takut tak dapat menerima kenyataan -,-

mungkin kalau org bace ni org ckp ape lah budak ni merepek 
yes, nobody knows, only Allah knows :)

and tomorrow aku akan start lapor diri di tempat kerja baru 
yang mungkin aku harap lebih baik dari yg sebelum ini,
jauh dari perkara yang tidak diingini  
doakan aku :')


Friday, February 10, 2012

happy birthday dear :)

Posted by asmiza at 1:15 AM 1 comments

sorry for the bad writing evahh
saya memang tak reti tulis dekat kertas yg xde line, mesti senget -,-

anyway, comes from the deepest of my heart. ececeh 
happy birthday yg ke-22 
eh eh, dah tua lah dia, so be matured. jgn merajuk x tentu pasal :P

wishes dah banyak sgt kan i bg kat u, so kat sini i xyah ckp ape la kan :D
i <3 u :)

Wednesday, October 15, 2014

asmiza kembali


Hi Hi Assalamualaikum :)

Fuhh berkurun rase x update bukan rase tp mmg. well last update 28 oct 12 hah kira lahh lg bape hari cukup 2 tahun. haha 

nothing much to share eh actually too much to share tp mcm dah takde org pun nk bace blog aku ni sebenarnye haha tapi takpe la aku update untuk suke suki nanti aku dah beranak pinak boleh bukak bace balik cemane bahase aku mase muda mudi. tak gitu ? 

Well setelah bertukar tukar tempat kerja at last aku diserap masuk under gov and dicampak jauh nun di sarawak *masa aku menaip ni kat tanah tumpah darah adikku* LOL sebab aku x lahir kat selangor, peace :D first time dpt tau posting kt sarawak mase tu aku kt kl sentral tgh tggu KTM nak balik rumah then terus call fatin nangis nangis. fatin dpt selangor kot mana aciii kitorang bajet dpt same. huwaaa dah plan dh nak duk sabah *gegedik* ok cukup 

So bila jejak je kaki kt kuching aku mcm err ok lagi sbb bajet dpt kuching bandar kot xde apelah nek flight pun x sempat tidur dah sampai. Skali bila tgk name list tmpt posting of course la name aku antare yg terawal ASMIZA kann hahah and jeng jeng jeng like what ? Kapit ? Terus text nabil "u know what ? i dpt kapit woi. kapit. u know kapit " since roomate dia time tu sarawakian, miri if im not mistaken la then die bls "serious kapit ? membe i ckp kat situ ramai iban. kwn ngn org iban la u. byeee " cisss. next aku google la ape yg ade kat kapit. aku takyah bagitau ah korang pi google skang tgk ape ade. In Kuching one of us yg dpt kapit announce kumpul sekali. Then we planned and sampailah Kapit dgn selamatnya after 3 HOURS , my first time naik bot lame cmtu kot. fuhh *lap peluh* tipu mane de peluh boat tu gila bapak sejuk wa ckp sama lu. 

So pejam celik pejam celik pegi keje balik keje naik bot naik heli lg 3 bulan cukup 2 tahun aku and the gang bertapa kat kapit. first sampai memang mcm apekah ? ape yg dorg ckp ni ? err x faham serious. tp sekarang ni bila aku ckp iban dgn patient then patient bls melayu likee errr buruk sgt ke iban aku. hahaha

okay enough enough lain kali kite cite pasal kapit. Kapit is nice place to explore actually. Utk pencinta alam la kalau yg suka shopping mall mcm aku jam berjam jam atas jalan traffic light sana sini tak boleh dtg sini la. haa one more thing kapit takda traffic light taw. kehkeh. ok enough. tunggu mood rajin menaip sampai mungkin esok mungkin kejap lagi mungkin minggu depan or mungkin tahun depan. 

salam sayang salam satu malaysia :D


Sunday, October 28, 2012

long hiatus

hi hi assalamualaikum :)
oh its been a while since my last post. 5 bulan weh. fuhhhh 
well ini disebabkan oleh hectic and depress life 
but syukur alhamdulillah takdelah sampai tak tidur
sempat jugak la bertweet beribu ribu. muahaha
penat time keje je then balik stress stress gitu tidurlah, still under control
kalau tak dapat control sampai telan ubat tidur. ye aku tau tak elok aku tau -,-

oh macam post yang lepas aku tulis pasal kerja jugak kan 
then kali ni just roughly la sebab stress asyik cerita pasal kerja 
 aku dah tak kerja kat dialisis sebab dapat hospital 
well among student nurse pun memang diorang nak sangat hospital
and aku bersyukur after 3 stages before d offer aku boleh kata quite tough jugak
and alhamdulillah wa syukurillah bersyukur padamu ya Allah ;) 

haaa carik la aku kat situ kalau jumpe. kehkeh

ok dah cukup lah pasal kerja kan ? :) 


oh ha haritu mak cerita masa dia nak deliver aku
 mak cakap sehari sebelum tu sempat lagi makan mangga cicah cicah. 
aku macam ohh no wonder la aku ni gila asam. ok bye.
kesian mak yang salah kan. tp possible kan ? kahkah

tu je, jumpe 5 bulan lagi. bybye :D


Sunday, May 13, 2012

hi hi hi :)

Assalamualaikum :) 

ehem. sorry for the long hiatus and been busy with lotsa activities dats why i've been neglecting my blog. kesian kau blog kesian. kerja je sebenarnya. 

almost 3 bulan kan ? i dont even know where to start. okay slow slow 
actually this 3 bulan yang sepi pi pi, pakmat jual topi pi pi. lame asmiza. boo boo 
okay, macam ni. after 4 month keje dengan company dulu, i resign for some reason and continue with my new emm my new ape eh. can i say new bidang ? no no. sebab still nurse. i mean dulu time study never expected la nak keje kat dialysis. haa yeah. im one of dialysis-staff-nurse :)
sebab dulu time study never prac kat dialysis and i boleh cakap i know nothing
tapi bila dapat interview haruslah study. entah ape dialyser, entah ape dialysate, 
artificial kidney err what what ? i memang tak tahu.
 i bace i faham i pergi interview and jawab sehabis boleh, konon konon minat betul ni,
ehh mcm banyak konon yang aku tahu kan. tapi haremmm. 

So far Alhamdulillah, kena marah, letih its normal in work-life. ups and down 
merungut tu, emm. try to elak tp yes i'm human. memang susah. memanjang sigh sigh -,-

and guys doakan kesejahteraan, kesihatan, perjalanan hidup dipermudahkan :)

till i write again, thanks for reading and asslamualaikum :)



Sunday, February 12, 2012

everything happens for a reason

Assalamualaikum dan salam satu malaysia :D
bertemu kita dlm rancangan tom tom bak :P
ok stop, teringat pulak audition tebaru kat astro, On Air yg nak carik kind of dj mcmtu la 
not really sure, x follow sgt pun, mcm mcm ragam manusia :)

sakit itu penghapus dosa kan ?
ok, sorry xde kene mengene pun dgn intro kat atas
aku tak penah rase sakit mcm ni and aku rase takut 
aku takut macam macam 
dan yg paling aku takut aku takut tak dapat menerima kenyataan -,-

mungkin kalau org bace ni org ckp ape lah budak ni merepek 
yes, nobody knows, only Allah knows :)

and tomorrow aku akan start lapor diri di tempat kerja baru 
yang mungkin aku harap lebih baik dari yg sebelum ini,
jauh dari perkara yang tidak diingini  
doakan aku :')


Friday, February 10, 2012

happy birthday dear :)


sorry for the bad writing evahh
saya memang tak reti tulis dekat kertas yg xde line, mesti senget -,-

anyway, comes from the deepest of my heart. ececeh 
happy birthday yg ke-22 
eh eh, dah tua lah dia, so be matured. jgn merajuk x tentu pasal :P

wishes dah banyak sgt kan i bg kat u, so kat sini i xyah ckp ape la kan :D
i <3 u :)
 

asmiza's Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea