Wednesday, October 15, 2014

asmiza kembali

Posted by asmiza at 10:54 PM

Hi Hi Assalamualaikum :)

Fuhh berkurun rase x update bukan rase tp mmg. well last update 28 oct 12 hah kira lahh lg bape hari cukup 2 tahun. haha 

nothing much to share eh actually too much to share tp mcm dah takde org pun nk bace blog aku ni sebenarnye haha tapi takpe la aku update untuk suke suki nanti aku dah beranak pinak boleh bukak bace balik cemane bahase aku mase muda mudi. tak gitu ? 

Well setelah bertukar tukar tempat kerja at last aku diserap masuk under gov and dicampak jauh nun di sarawak *masa aku menaip ni kat tanah tumpah darah adikku* LOL sebab aku x lahir kat selangor, peace :D first time dpt tau posting kt sarawak mase tu aku kt kl sentral tgh tggu KTM nak balik rumah then terus call fatin nangis nangis. fatin dpt selangor kot mana aciii kitorang bajet dpt same. huwaaa dah plan dh nak duk sabah *gegedik* ok cukup 

So bila jejak je kaki kt kuching aku mcm err ok lagi sbb bajet dpt kuching bandar kot xde apelah nek flight pun x sempat tidur dah sampai. Skali bila tgk name list tmpt posting of course la name aku antare yg terawal ASMIZA kann hahah and jeng jeng jeng like what ? Kapit ? Terus text nabil "u know what ? i dpt kapit woi. kapit. u know kapit " since roomate dia time tu sarawakian, miri if im not mistaken la then die bls "serious kapit ? membe i ckp kat situ ramai iban. kwn ngn org iban la u. byeee " cisss. next aku google la ape yg ade kat kapit. aku takyah bagitau ah korang pi google skang tgk ape ade. In Kuching one of us yg dpt kapit announce kumpul sekali. Then we planned and sampailah Kapit dgn selamatnya after 3 HOURS , my first time naik bot lame cmtu kot. fuhh *lap peluh* tipu mane de peluh boat tu gila bapak sejuk wa ckp sama lu. 

So pejam celik pejam celik pegi keje balik keje naik bot naik heli lg 3 bulan cukup 2 tahun aku and the gang bertapa kat kapit. first sampai memang mcm apekah ? ape yg dorg ckp ni ? err x faham serious. tp sekarang ni bila aku ckp iban dgn patient then patient bls melayu likee errr buruk sgt ke iban aku. hahaha

okay enough enough lain kali kite cite pasal kapit. Kapit is nice place to explore actually. Utk pencinta alam la kalau yg suka shopping mall mcm aku jam berjam jam atas jalan traffic light sana sini tak boleh dtg sini la. haa one more thing kapit takda traffic light taw. kehkeh. ok enough. tunggu mood rajin menaip sampai mungkin esok mungkin kejap lagi mungkin minggu depan or mungkin tahun depan. 

salam sayang salam satu malaysia :D


0 comments:

Wednesday, October 15, 2014

asmiza kembali


Hi Hi Assalamualaikum :)

Fuhh berkurun rase x update bukan rase tp mmg. well last update 28 oct 12 hah kira lahh lg bape hari cukup 2 tahun. haha 

nothing much to share eh actually too much to share tp mcm dah takde org pun nk bace blog aku ni sebenarnye haha tapi takpe la aku update untuk suke suki nanti aku dah beranak pinak boleh bukak bace balik cemane bahase aku mase muda mudi. tak gitu ? 

Well setelah bertukar tukar tempat kerja at last aku diserap masuk under gov and dicampak jauh nun di sarawak *masa aku menaip ni kat tanah tumpah darah adikku* LOL sebab aku x lahir kat selangor, peace :D first time dpt tau posting kt sarawak mase tu aku kt kl sentral tgh tggu KTM nak balik rumah then terus call fatin nangis nangis. fatin dpt selangor kot mana aciii kitorang bajet dpt same. huwaaa dah plan dh nak duk sabah *gegedik* ok cukup 

So bila jejak je kaki kt kuching aku mcm err ok lagi sbb bajet dpt kuching bandar kot xde apelah nek flight pun x sempat tidur dah sampai. Skali bila tgk name list tmpt posting of course la name aku antare yg terawal ASMIZA kann hahah and jeng jeng jeng like what ? Kapit ? Terus text nabil "u know what ? i dpt kapit woi. kapit. u know kapit " since roomate dia time tu sarawakian, miri if im not mistaken la then die bls "serious kapit ? membe i ckp kat situ ramai iban. kwn ngn org iban la u. byeee " cisss. next aku google la ape yg ade kat kapit. aku takyah bagitau ah korang pi google skang tgk ape ade. In Kuching one of us yg dpt kapit announce kumpul sekali. Then we planned and sampailah Kapit dgn selamatnya after 3 HOURS , my first time naik bot lame cmtu kot. fuhh *lap peluh* tipu mane de peluh boat tu gila bapak sejuk wa ckp sama lu. 

So pejam celik pejam celik pegi keje balik keje naik bot naik heli lg 3 bulan cukup 2 tahun aku and the gang bertapa kat kapit. first sampai memang mcm apekah ? ape yg dorg ckp ni ? err x faham serious. tp sekarang ni bila aku ckp iban dgn patient then patient bls melayu likee errr buruk sgt ke iban aku. hahaha

okay enough enough lain kali kite cite pasal kapit. Kapit is nice place to explore actually. Utk pencinta alam la kalau yg suka shopping mall mcm aku jam berjam jam atas jalan traffic light sana sini tak boleh dtg sini la. haa one more thing kapit takda traffic light taw. kehkeh. ok enough. tunggu mood rajin menaip sampai mungkin esok mungkin kejap lagi mungkin minggu depan or mungkin tahun depan. 

salam sayang salam satu malaysia :D


No comments:

 

asmiza's Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea