Wednesday, June 1, 2011

cantik ke tak ?

Posted by asmiza at 11:16 PM
assalamualaikum :)

tadi aku ade bace pasal 1 entry nih, nak tau ? click kat sini

mmg betul kan entry tuh ? :)
aku mmg tidak menafikan 

ok mcm ni, korang nie biase2 je, pakai shawl pakai shirt pkai jeans 
then tibe tibe korang terserempak or korg masuk surau ke ape 
korang ternampak group perempuan2 yg bertudung labuh, berjubah berbaju kurung bersarung kaki 
ape yg korang rase ? klau tanye aku, aku rase malu, sangat :)
even aku pakai baju kurung pun, aku still rase malu tu, seriously

aku bukan lah seorang yg bertudung labuh, berbaju kurung
ye, nak dibandingkan dgn org lain, mereka jauh jauh jauh lebih baik 
aku tak ckp yg berseluar tu jahat, tidak tidak

pernah aku terpikir, t-shirt2 yg aku ade rase mcm nak buang pun ade
entah bile nak berubah 
memakai pakaian yg lebih sopan,
 shawl yg buat mak aku selalu marah bile balik ade je yg baru, membazir 
& last aku pakai jeans mase form 1 klau tak salah 
lepas tu aku dah tak pakai, tak minat
& mungkin sbb family aku pun x ramai yg jenis pakai jeans
then, bile masuk study dah start balik pakai2 jeans



aku mengharapkan diri ini menjadi lebih sopan, lebih terpelihara
berubah kepada yang lebih baik :) aku cuba berusaha untuk ke arah itu :)

8 comments:

eSZy said...

assalamualaikum...niat baik itu sndiri sudah dikira pahala..apa lg merealisasikannya...btw aku stuju dgn kembatolo tu...

asmiza said...

waalaikumsalam :) , aku harap sgt wehh, kan. aku rase aku teruk sgt :')

Sarahh Lo said...

insyaallah, boleh buat :)

asmiza said...

insyaallah, terime kasih sara :)

Sarahh Lo said...

nak buat review lah jugak pasal tuh ^^

asmiza said...

boleh boleh, silekan :)

Amoi MiyaSya said...

insyaAllah. semoga Allah mempermudahkan urusan akk , tp boleh je kalau nak pakai jeans , tp biar ikut rules :)

asmiza said...

terime kasih wani, tu la kan, tp kbnyakan jeans ketat. takpe takpe, itu bkn alasan nk berubah kan kan, akk cube :)

Wednesday, June 1, 2011

cantik ke tak ?

assalamualaikum :)

tadi aku ade bace pasal 1 entry nih, nak tau ? click kat sini

mmg betul kan entry tuh ? :)
aku mmg tidak menafikan 

ok mcm ni, korang nie biase2 je, pakai shawl pakai shirt pkai jeans 
then tibe tibe korang terserempak or korg masuk surau ke ape 
korang ternampak group perempuan2 yg bertudung labuh, berjubah berbaju kurung bersarung kaki 
ape yg korang rase ? klau tanye aku, aku rase malu, sangat :)
even aku pakai baju kurung pun, aku still rase malu tu, seriously

aku bukan lah seorang yg bertudung labuh, berbaju kurung
ye, nak dibandingkan dgn org lain, mereka jauh jauh jauh lebih baik 
aku tak ckp yg berseluar tu jahat, tidak tidak

pernah aku terpikir, t-shirt2 yg aku ade rase mcm nak buang pun ade
entah bile nak berubah 
memakai pakaian yg lebih sopan,
 shawl yg buat mak aku selalu marah bile balik ade je yg baru, membazir 
& last aku pakai jeans mase form 1 klau tak salah 
lepas tu aku dah tak pakai, tak minat
& mungkin sbb family aku pun x ramai yg jenis pakai jeans
then, bile masuk study dah start balik pakai2 jeans



aku mengharapkan diri ini menjadi lebih sopan, lebih terpelihara
berubah kepada yang lebih baik :) aku cuba berusaha untuk ke arah itu :)

8 comments:

eSZy said...

assalamualaikum...niat baik itu sndiri sudah dikira pahala..apa lg merealisasikannya...btw aku stuju dgn kembatolo tu...

asmiza said...

waalaikumsalam :) , aku harap sgt wehh, kan. aku rase aku teruk sgt :')

Sarahh Lo said...

insyaallah, boleh buat :)

asmiza said...

insyaallah, terime kasih sara :)

Sarahh Lo said...

nak buat review lah jugak pasal tuh ^^

asmiza said...

boleh boleh, silekan :)

Amoi MiyaSya said...

insyaAllah. semoga Allah mempermudahkan urusan akk , tp boleh je kalau nak pakai jeans , tp biar ikut rules :)

asmiza said...

terime kasih wani, tu la kan, tp kbnyakan jeans ketat. takpe takpe, itu bkn alasan nk berubah kan kan, akk cube :)

 

asmiza's Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea