Wednesday, February 2, 2011

pasal mesir

Posted by asmiza at 1:46 AM
seperti yg kite sedia maklum pasal keadaan kat mesir skang ni yg porak peranda. && yg mnjd keresahan skarang bile ramai studnt malaysia kat sane. kite yg tgk pon risau apetah lg diorang yg ade family kat sane. 

aku ade terbace pasal facebookers yg komen kenape study jauh jauh. bile dah jd mcm nih kan dah susah. erm, dah rezeki diorang kat sane kann. kite kat sini berdoa jelaa, x perlu la kott komen itu ini.

pasal kerajaan lambat ambil tindakan. aku x tau sejauh mane pasal bende nie, tp dr yg aku bace, PM lebih memikirkan kos berbanding keselamatan student Malaysia. mungkin ade sebab semue nie. tp mungkin klau kite yg di tempat mereke yg tersgt risau pon akan memikirkan perkare yg same. nak family cepat sampai n selamat.

yg aku tau diorang kat sane dah kurang sumber makanan && susah nak contact. aku xde sedare kat sane but aku ade tau 2 of famous bloggers yg study kat sane, kemba actually. n latest update yg aku tau gov dah memutuskan nk bwk keluar student malaysia by laut n udara.

kite kat sini just berdoa keselamatan diorang .



*click untuk lebih jelas*


9 comments:

Aisya J said...

Takut kannn :S

asmiza said...

tau xpe kann. bersyukur kite kat sini.

Amoi MiyaSya said...

hopefully dorang selamat kan kak ?? huhu
aminn ~

asmiza said...

betol betol. kite doa je same2 :) aminn.

AesyaZealous said...

banyakkan berdoa dan bersabar. insyaAllah Allah akan tolong kita

Raji berkata said...

adeh kesian
xperlu blame mereka kan?
rezeki mereka belajar di sana ^^
apa2 pun bnder ni terjadi tiada siapa yg mntak
so kte mampu berdoa jer
alhamdulillah dh byk yg selamat smpai Malaysia ^^

asmiza said...

hahh, 2 la pasal kann ? x memasal je.
erm, betol. doa je yg bole tlg :)

nurulSYAFIKA. said...

my bestie from egypt will arrive at msia this morning hihi im sooo glad tahu.

plus, did u know yg budak2 egypt yg nak balik ni semua kena kutuk and all dgn blogger yg sdap2 cakap je tapi tak tahu pun keadaan sebenar kat egypt sana tu. kesian diorang.

asmiza said...

really, alhamdulillah :)

serious ckp mmg bnyk rumour. even diorang tatau cite still nk pandai2 kan. pity them.

Wednesday, February 2, 2011

pasal mesir

seperti yg kite sedia maklum pasal keadaan kat mesir skang ni yg porak peranda. && yg mnjd keresahan skarang bile ramai studnt malaysia kat sane. kite yg tgk pon risau apetah lg diorang yg ade family kat sane. 

aku ade terbace pasal facebookers yg komen kenape study jauh jauh. bile dah jd mcm nih kan dah susah. erm, dah rezeki diorang kat sane kann. kite kat sini berdoa jelaa, x perlu la kott komen itu ini.

pasal kerajaan lambat ambil tindakan. aku x tau sejauh mane pasal bende nie, tp dr yg aku bace, PM lebih memikirkan kos berbanding keselamatan student Malaysia. mungkin ade sebab semue nie. tp mungkin klau kite yg di tempat mereke yg tersgt risau pon akan memikirkan perkare yg same. nak family cepat sampai n selamat.

yg aku tau diorang kat sane dah kurang sumber makanan && susah nak contact. aku xde sedare kat sane but aku ade tau 2 of famous bloggers yg study kat sane, kemba actually. n latest update yg aku tau gov dah memutuskan nk bwk keluar student malaysia by laut n udara.

kite kat sini just berdoa keselamatan diorang .



*click untuk lebih jelas*


9 comments:

Aisya J said...

Takut kannn :S

asmiza said...

tau xpe kann. bersyukur kite kat sini.

Amoi MiyaSya said...

hopefully dorang selamat kan kak ?? huhu
aminn ~

asmiza said...

betol betol. kite doa je same2 :) aminn.

AesyaZealous said...

banyakkan berdoa dan bersabar. insyaAllah Allah akan tolong kita

Raji berkata said...

adeh kesian
xperlu blame mereka kan?
rezeki mereka belajar di sana ^^
apa2 pun bnder ni terjadi tiada siapa yg mntak
so kte mampu berdoa jer
alhamdulillah dh byk yg selamat smpai Malaysia ^^

asmiza said...

hahh, 2 la pasal kann ? x memasal je.
erm, betol. doa je yg bole tlg :)

nurulSYAFIKA. said...

my bestie from egypt will arrive at msia this morning hihi im sooo glad tahu.

plus, did u know yg budak2 egypt yg nak balik ni semua kena kutuk and all dgn blogger yg sdap2 cakap je tapi tak tahu pun keadaan sebenar kat egypt sana tu. kesian diorang.

asmiza said...

really, alhamdulillah :)

serious ckp mmg bnyk rumour. even diorang tatau cite still nk pandai2 kan. pity them.

 

asmiza's Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea