Sunday, January 30, 2011

main masak masak

Posted by asmiza at 7:53 PM
semalam aku terselak buku resepi 
ntah kenape aku mmg suke tgk buku resepi 
sbb mcm best dpt tgk mkanan yg sedap2 ! :D 
sbb aku mmg suke mkn, so ? ade sesape kisah ?
dats y aku becme fat fatter fattestt ! sobsss :(


then bile aku selak selak buku 2 mcm x bape menarik 
tp aku nak masak jgk 
aku carik jgk 1 menu yg aku rase senang n ade sume bahan 
selak punye selak aku tenampak laa resepi ayam msk asam pedas bersantan 
so, lunch td dgn kerajinan yg aku ade bertungkus lumus la aku msk
masak la ikot suke ati aku wlopon sebenanye ade mende yg xde, err. rempah tumis 
rempah tumis cemane haa ? tp klau aku x letak x sedap ke ?
ape lagii, aku pon buat la rempah tumis aku sendiri. bantai bantai ahh :D

1 more thing, daun limau purut 
xde dlm resepi but but, aku sgt suke letak daun limau purut 
u noe y ? bcose i like to eat TOM YAM ! yummy XD
even dlm nasik goreng pon aku letak daun tuu 
yg pasti bukan dlm nasi goreng kg or cine or yg sewaktu dgannye la kann
kang pelik pulak rase :)

n yess, almost 2 bulan x balik rumah
then, mkn mkn la kamii 1 family 
adik aku yg lelaki, bile die mkn ayam tu die pndang mak aku 
guess ape yg die ckp kat mak aku ?
die tunjuk mcm ni 
.
.
.
.
.

err, aku pandang die aku ckp 
ehem ehem, ckp ngan mak buat ape ? ckp la kat org yg masak nihh :D

lepas tu mak cite, bile aku dah balik study 
die ckp kat mak yg aku masak dah makin sedap 
omg omg , alhamdulillah ;)
tp tp, die ckp kat mak nape cite, haishh 
see see, die tanak btau aku kan, ego betol lelaki itu :P

 kat depan die kene buat poyo n bajet sikit laa :D

ok, actually aku nak meng-improvekan-skil-msk-memasak :D
dah nak masuk 21 dah kann, 
bak kate pakcik aku jumpe kat kolam air panas pg td, 
x lame lagi akak ni kawen la nihh (die ckp kat mak aku, n itu untuk aku) , pffft 

p/s : kenape klau pegi kenduri or umah mkcik2 diorang akn ckp x lame lg kenduri ina la pulak, ina tu mak aku. n mksd ? aku kawen la tuh. haishh, susah jd ank sulung nih sbenanye.

10 comments:

Sarah Lo said...

heh, as, pe lagi, kite pon nak rase neh~ wee

asmiza said...

haha, errr. alaa. u msk lg sedap :)

nashatia said...

ehem..terbaek lah.nak jugak rase as masak cmtu.. n then we'll c thumbs up or tak :)

asmiza said...

haha, tanak ahh. malu laa. sha msk sedap :D

Raji berkata said...

aku pun nak juga improve skill memasak aku
err bkn improve baru nk start blajar pun
hahaha

ak suka gak tgk bku resipe
tapi xsuka tgk bila nak memasak =.=
tgk utk pilih menu makanan jer xD
ad ciri2 suami baik aku ni kan?
hak2

asmiza said...

ohh, bru nk blajar ke. xpe xpe. sikit sikit lame2 jd bukit :D

haha, ade gak ah ciri ciri goyang kaki. cam mintan order kat kedai jek bile ko nk soh bini ko msk t. hee :D

[FaDzLi aNaK dEsA zOnE @ FADZ] said...

wow.. same cite rase la.. yeaaa...

asmiza said...

err, tomyam 2 ke ? hee :)

Amoi MiyaSya said...

wahh ! pandai masakk ekk ? wani tak pandai pun , bila dah lma tak msuk dapur , sume resepi lupa ! heheh :D

asmiza said...

yg basic2 tau la sikitt. xde la pandai mane ponn. klau lame x msuk dapur pon lupe jugak. hee :)

Sunday, January 30, 2011

main masak masak

semalam aku terselak buku resepi 
ntah kenape aku mmg suke tgk buku resepi 
sbb mcm best dpt tgk mkanan yg sedap2 ! :D 
sbb aku mmg suke mkn, so ? ade sesape kisah ?
dats y aku becme fat fatter fattestt ! sobsss :(


then bile aku selak selak buku 2 mcm x bape menarik 
tp aku nak masak jgk 
aku carik jgk 1 menu yg aku rase senang n ade sume bahan 
selak punye selak aku tenampak laa resepi ayam msk asam pedas bersantan 
so, lunch td dgn kerajinan yg aku ade bertungkus lumus la aku msk
masak la ikot suke ati aku wlopon sebenanye ade mende yg xde, err. rempah tumis 
rempah tumis cemane haa ? tp klau aku x letak x sedap ke ?
ape lagii, aku pon buat la rempah tumis aku sendiri. bantai bantai ahh :D

1 more thing, daun limau purut 
xde dlm resepi but but, aku sgt suke letak daun limau purut 
u noe y ? bcose i like to eat TOM YAM ! yummy XD
even dlm nasik goreng pon aku letak daun tuu 
yg pasti bukan dlm nasi goreng kg or cine or yg sewaktu dgannye la kann
kang pelik pulak rase :)

n yess, almost 2 bulan x balik rumah
then, mkn mkn la kamii 1 family 
adik aku yg lelaki, bile die mkn ayam tu die pndang mak aku 
guess ape yg die ckp kat mak aku ?
die tunjuk mcm ni 
.
.
.
.
.

err, aku pandang die aku ckp 
ehem ehem, ckp ngan mak buat ape ? ckp la kat org yg masak nihh :D

lepas tu mak cite, bile aku dah balik study 
die ckp kat mak yg aku masak dah makin sedap 
omg omg , alhamdulillah ;)
tp tp, die ckp kat mak nape cite, haishh 
see see, die tanak btau aku kan, ego betol lelaki itu :P

 kat depan die kene buat poyo n bajet sikit laa :D

ok, actually aku nak meng-improvekan-skil-msk-memasak :D
dah nak masuk 21 dah kann, 
bak kate pakcik aku jumpe kat kolam air panas pg td, 
x lame lagi akak ni kawen la nihh (die ckp kat mak aku, n itu untuk aku) , pffft 

p/s : kenape klau pegi kenduri or umah mkcik2 diorang akn ckp x lame lg kenduri ina la pulak, ina tu mak aku. n mksd ? aku kawen la tuh. haishh, susah jd ank sulung nih sbenanye.

10 comments:

Sarah Lo said...

heh, as, pe lagi, kite pon nak rase neh~ wee

asmiza said...

haha, errr. alaa. u msk lg sedap :)

nashatia said...

ehem..terbaek lah.nak jugak rase as masak cmtu.. n then we'll c thumbs up or tak :)

asmiza said...

haha, tanak ahh. malu laa. sha msk sedap :D

Raji berkata said...

aku pun nak juga improve skill memasak aku
err bkn improve baru nk start blajar pun
hahaha

ak suka gak tgk bku resipe
tapi xsuka tgk bila nak memasak =.=
tgk utk pilih menu makanan jer xD
ad ciri2 suami baik aku ni kan?
hak2

asmiza said...

ohh, bru nk blajar ke. xpe xpe. sikit sikit lame2 jd bukit :D

haha, ade gak ah ciri ciri goyang kaki. cam mintan order kat kedai jek bile ko nk soh bini ko msk t. hee :D

[FaDzLi aNaK dEsA zOnE @ FADZ] said...

wow.. same cite rase la.. yeaaa...

asmiza said...

err, tomyam 2 ke ? hee :)

Amoi MiyaSya said...

wahh ! pandai masakk ekk ? wani tak pandai pun , bila dah lma tak msuk dapur , sume resepi lupa ! heheh :D

asmiza said...

yg basic2 tau la sikitt. xde la pandai mane ponn. klau lame x msuk dapur pon lupe jugak. hee :)

 

asmiza's Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea