Saturday, January 22, 2011

diluar nampak lain didalam lain :)

Posted by asmiza at 5:49 PM
camne kalau korang tgh jln jln & tersermpak dgn org yg ade mental illness or senang ckp org gile (a bit rude bile sebut org gile coz cube klau korang bayangkan family korg yg sakit tu, then tak sakit hati ke klau ade org ckp die gile). well, as human being bile jumpe someone yg ade mental illness or something like kacau kacau org or dok meracau racau tepi jalan, 4 sure dlm hati or ckp ngn member member "eh eh, kat depan tuu ade org gile ahh. tanak ah lalu kat situ. die keja kite kang x pasal pasal" is it ? dun try 2 menafikan sbb aku pon camtu jugak. 

since a week assigned kat psychiatric ward, then aku boleh bezekan mcm mane dorang dekat luar && dorang kat dlm ward. frankly speaking ari first masuk situ takut kott. first time masuk wad yg penuh dgn patient2 yg aku rase akan kejar kejar or menjerit suke suke hati kat telinge aku or gaduh gaduh ngn patient yg lain but bile masuk kat situ mcm err, diorang bukan macam tu okayy.

even 1st day aku masuk situ, 1 patient there trying to kill herself by ikat her leher dgn bed sheet. but diorang tak kacau org. kat situ, macam macam perangai yg bole kite tgk sendiri. just hari petama aku kat situ rase takut sikit dgn diorang and the next day ketakutan reduce. tehee :) 

well, mcm mule mule takut especially dgn patient lelaki. bile lalu kat diorang and diorang akan acah acah nak kejar or something like dat. tapi lepas tu dgn poyo nye mcm dah tak takut, mcm berani kau kejar aku ? berani kau kacau aku ? hahh, aku tepon polis. serious bile ade yg cube nak kacau klau sikit its okayy but klau yg cube nak berbuat jahat then dgn lancarnye ckp, aku bg tau kat cik bla bla, cik bla bla merujuk kpd staf staf yg jage dorang kat situ. terus dorg baikk. hah, so kat situ diorang akan takut dgn polis or org yg jage diorang sbb diorang akan lambat keluar dari situ :) thats y laa diorang baik baik :D

aku adore kott kat sorang mamat nih, ecehh. tak la adore mane kann. haha, mcm err sedap gile wehh suare die. klau ade aktivit karaoke, mintak die nyanyi ahh. aku nak dengar. sbb bile die melalak lalak dlm wad tuu jatuh hati pulak aku kat suare die. suare jelahh. haha :P

most of them ade poblem dgn hallucination, then berhari hari tak boleh tido, or ade yg delusion. certain dr dorg yg being paranoid. so kdg tuu sbb bende kecik je, contohnye mcm depress gile sampai unable to control his anger or sampai try to bunuh diri sendiri or hurting other people. see, mende mende kecik je ponn, so korang korang plis try to kawal korang punye stress, kang tak pasal pasal kite bejumpe di psychiatric ward :)

hensem die nih. aku tgk die mcm seorg ayah yg alim.aku tgk die mcm org yg tak ade ape ape masalah :)

auntie nie sgt sgt garang but die kiss pipi aku taw. *awww :)



video

that's all, thank u for reading :)

6 comments:

Asz Miza said...

hohoho..memang betol..bukan apa yg kita nampak dekat luaran seseorang tu sama macam dlm diri dia...

asmiza said...

yup yup. betol tuu :)

Raji berkata said...

huhu this is so true~~
dlu pak ngah aku pun dimasukkan dalam hospital mental..
perangai dia semua ok jer oh
bole bercakap mcm normal semua2
cuma dia ada masa moody dan boleh mengamuk that is why dia dimasukkan di situ
;D
tapi kita anggap semua yg msuk stu sume yg 'gile' juga (a bit rude juga) mybe they need more attention mngkin?

asmiza said...

haa betoll. aku setuju dgn kau. staff dekat situ bukan men garang lagi.
so aku rase diorng need attntion bukan layan dorg dgn pitch yg gile tnggi. hehh
tp tatau la pulak klau mang gitu dorg kene layan ptient tuh so dat dorg x brani nk mlawan kan :)

Amoi MiyaSya said...

aigoo ! challenging life akk :) chaiyok2 kak !

asmiza said...

ehee. thank u wani :D

Saturday, January 22, 2011

diluar nampak lain didalam lain :)

camne kalau korang tgh jln jln & tersermpak dgn org yg ade mental illness or senang ckp org gile (a bit rude bile sebut org gile coz cube klau korang bayangkan family korg yg sakit tu, then tak sakit hati ke klau ade org ckp die gile). well, as human being bile jumpe someone yg ade mental illness or something like kacau kacau org or dok meracau racau tepi jalan, 4 sure dlm hati or ckp ngn member member "eh eh, kat depan tuu ade org gile ahh. tanak ah lalu kat situ. die keja kite kang x pasal pasal" is it ? dun try 2 menafikan sbb aku pon camtu jugak. 

since a week assigned kat psychiatric ward, then aku boleh bezekan mcm mane dorang dekat luar && dorang kat dlm ward. frankly speaking ari first masuk situ takut kott. first time masuk wad yg penuh dgn patient2 yg aku rase akan kejar kejar or menjerit suke suke hati kat telinge aku or gaduh gaduh ngn patient yg lain but bile masuk kat situ mcm err, diorang bukan macam tu okayy.

even 1st day aku masuk situ, 1 patient there trying to kill herself by ikat her leher dgn bed sheet. but diorang tak kacau org. kat situ, macam macam perangai yg bole kite tgk sendiri. just hari petama aku kat situ rase takut sikit dgn diorang and the next day ketakutan reduce. tehee :) 

well, mcm mule mule takut especially dgn patient lelaki. bile lalu kat diorang and diorang akan acah acah nak kejar or something like dat. tapi lepas tu dgn poyo nye mcm dah tak takut, mcm berani kau kejar aku ? berani kau kacau aku ? hahh, aku tepon polis. serious bile ade yg cube nak kacau klau sikit its okayy but klau yg cube nak berbuat jahat then dgn lancarnye ckp, aku bg tau kat cik bla bla, cik bla bla merujuk kpd staf staf yg jage dorang kat situ. terus dorg baikk. hah, so kat situ diorang akan takut dgn polis or org yg jage diorang sbb diorang akan lambat keluar dari situ :) thats y laa diorang baik baik :D

aku adore kott kat sorang mamat nih, ecehh. tak la adore mane kann. haha, mcm err sedap gile wehh suare die. klau ade aktivit karaoke, mintak die nyanyi ahh. aku nak dengar. sbb bile die melalak lalak dlm wad tuu jatuh hati pulak aku kat suare die. suare jelahh. haha :P

most of them ade poblem dgn hallucination, then berhari hari tak boleh tido, or ade yg delusion. certain dr dorg yg being paranoid. so kdg tuu sbb bende kecik je, contohnye mcm depress gile sampai unable to control his anger or sampai try to bunuh diri sendiri or hurting other people. see, mende mende kecik je ponn, so korang korang plis try to kawal korang punye stress, kang tak pasal pasal kite bejumpe di psychiatric ward :)

hensem die nih. aku tgk die mcm seorg ayah yg alim.aku tgk die mcm org yg tak ade ape ape masalah :)

auntie nie sgt sgt garang but die kiss pipi aku taw. *awww :)



video

that's all, thank u for reading :)

6 comments:

Asz Miza said...

hohoho..memang betol..bukan apa yg kita nampak dekat luaran seseorang tu sama macam dlm diri dia...

asmiza said...

yup yup. betol tuu :)

Raji berkata said...

huhu this is so true~~
dlu pak ngah aku pun dimasukkan dalam hospital mental..
perangai dia semua ok jer oh
bole bercakap mcm normal semua2
cuma dia ada masa moody dan boleh mengamuk that is why dia dimasukkan di situ
;D
tapi kita anggap semua yg msuk stu sume yg 'gile' juga (a bit rude juga) mybe they need more attention mngkin?

asmiza said...

haa betoll. aku setuju dgn kau. staff dekat situ bukan men garang lagi.
so aku rase diorng need attntion bukan layan dorg dgn pitch yg gile tnggi. hehh
tp tatau la pulak klau mang gitu dorg kene layan ptient tuh so dat dorg x brani nk mlawan kan :)

Amoi MiyaSya said...

aigoo ! challenging life akk :) chaiyok2 kak !

asmiza said...

ehee. thank u wani :D

 

asmiza's Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea