Sunday, January 16, 2011

bukan senang nak jadi senang

Posted by asmiza at 9:37 PM
bukan senang nak jadi senang kan kan ? 
even nak makan pun kene masak or beli dulu 
bukan dgn berdoa tetibe makanan turun dr langit
or mcm dlm cite p.ramlee tu tiup je harmonica then tinkkk! mknan depan mate
no no no, bukan semudah itu :)

mcm exam jugak
egat senang senang je ko nak dpt full mark ?
sape nak bagi ? lain laa ko punye jwpan mmg superb && takde salah kann
tp klau aku yg jd exminer tuhh tanak ahh bg full, x best ohh. x mencabar :P

kdg kdg rase sgt lahh rendah nye walaupon tak la rendah mane
bile tgk org org sekeliling yg bijak pandai
rase mcm, err. segan malu dan sewaktu dengannye :)
kdg kdg tu jugak rase mcm putus ase
err, x reti laahh nak melambangkan betape segannye aku, serious.

&& bile pikir family
lagi lagi mak ngn ayah kan kompem2 la naik semangat kite
mesti diorang nak tgk kite bejaye
tak begitu kwn kwn ?

so, insyaAllah selagi boleh belajar, selagi boleh berusaha, selagi boleh berdoa, aku cube teruskan :)

berakit-rakit ke hulu berenang-renang ketepian
bersakit-sakit dahulu bersenang-senang kemudian :)


4 comments:

Anonymous said...

betul 2 asz.. so, jom kite belajar rerajin n bangge kan family kite.. :)

Raji berkata said...

huhu terima kasih mengigatkan aku T.T
lps ni nk blajar rajin2 la

asmiza said...

anon : ahahh, jom jom :D

asmiza said...

raji : same same , hehh. sblm nih ko malas ea :P

Sunday, January 16, 2011

bukan senang nak jadi senang

bukan senang nak jadi senang kan kan ? 
even nak makan pun kene masak or beli dulu 
bukan dgn berdoa tetibe makanan turun dr langit
or mcm dlm cite p.ramlee tu tiup je harmonica then tinkkk! mknan depan mate
no no no, bukan semudah itu :)

mcm exam jugak
egat senang senang je ko nak dpt full mark ?
sape nak bagi ? lain laa ko punye jwpan mmg superb && takde salah kann
tp klau aku yg jd exminer tuhh tanak ahh bg full, x best ohh. x mencabar :P

kdg kdg rase sgt lahh rendah nye walaupon tak la rendah mane
bile tgk org org sekeliling yg bijak pandai
rase mcm, err. segan malu dan sewaktu dengannye :)
kdg kdg tu jugak rase mcm putus ase
err, x reti laahh nak melambangkan betape segannye aku, serious.

&& bile pikir family
lagi lagi mak ngn ayah kan kompem2 la naik semangat kite
mesti diorang nak tgk kite bejaye
tak begitu kwn kwn ?

so, insyaAllah selagi boleh belajar, selagi boleh berusaha, selagi boleh berdoa, aku cube teruskan :)

berakit-rakit ke hulu berenang-renang ketepian
bersakit-sakit dahulu bersenang-senang kemudian :)


4 comments:

Anonymous said...

betul 2 asz.. so, jom kite belajar rerajin n bangge kan family kite.. :)

Raji berkata said...

huhu terima kasih mengigatkan aku T.T
lps ni nk blajar rajin2 la

asmiza said...

anon : ahahh, jom jom :D

asmiza said...

raji : same same , hehh. sblm nih ko malas ea :P

 

asmiza's Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea