Wednesday, March 2, 2011

zaman dulu kale

Posted by asmiza at 9:24 PM
assalamualaikum :)

penah tak mak ayah korang cite time diorang mude mude dulu ? 

blanje mak ayah kite dulu xde mcm budak sekarang 
budak skolah skang nak jumpe yg bwk RM1 pun dah susah 
mak ayah slalu cite dulu dulu bwk 30sen pun dah cukup 
air 10 sen je, 20sen boleh dpt nasi lemak sejemput 

klau sekarang, nasi lemak je dah RM1, air pling murah 50sen, 2 pun payah nk jumpe
klau gule gule 20sen dulu ntah boleh dpt bape bijik agaknye
skang ni gule gule 20sen baru dpt 4 bijik 
kwn kwn mintak lagi, mane cukup 20sen XD
aku ade jumpe gule gule sebijik 15sen,
gule gule yg seposen 2 bijik tu, haishh, x paham 
nnt mase kite tua nnt, gule gule yg kecik tu sebijik dah 50sen, eii gile =.=

lepas tu, mak ayah slalu cite, 
klau time exam mesti dpt no 1, 2 or 3 , x penah lebih 
ramai kott mak ayah ckp camtu
bile pk balik mmg org dulu dulu 1 kelas 3 org je ke ?
atau mmg sume bijak bijak, x boleh lebih no 3 , hee
tp kan kan, cube pk, mstla mak ayah nk cite kat anak anak die yg baik baik
kan kan ? nak bg anak die semangat sikit :)

mak aku penah cite
time start nak bercerite tu aku dah fokus la kan 
mak ckp, dulu mak penah masuk lumbe lari 
lepas tu lari punye lari mak dpt no 2, anak anak pun mcm whoaaa, hebat gile mak kamiiiii :D
lepas tu tanye la, berape org semuenye mak ? 
err, tnpe segan silu mak jwb 2 org je pun time tuu. ok mak, fine. tehee

biase lah kan, mak ayah sentiasa inginkan yg terbaik untuk anak anaknya :)
diorang nak tgk kite berjaye, siape mak ayh yg x nak tgk anak2 dorang bejaye ?

that's all, thank u for reading :)

12 comments:

muniraksasa (; said...

mak kite plak blnja 10 sen. karipap 5sen, air 5sen. kite? blnja rm5 pun kdg2 xckup,, kan kan?

soffea said...

mak ayah nak bg semangat kat anak2 tu.. heheh :)

Raji berkata said...

ah taw xpe
nano nano lagi lah mahal
grrr pdhal gula jer xD
tapi sedap la jgak =.="

duit pocket adik ak byk gk
jeles aku dlu duit blnje bkn main skit lagi.. tapi ckup lah utk makan time tuh
hohoho
mcm lah dh lama tnggalkan skolah*

Muhammad Nabil Abdul Hamid said...

giler r mak u hbt berlari..u cmne plak :P

asmiza said...

muni : haha, org dulu dulu murah kan :)

asmiza said...

kak soffea : 2 la pasal. hee :)

asmiza said...

raji : ehh, nano sedap. aku sukee. haha

tau xpe. adik aku pun same. nak kate mknan naik mendadak x jugak. x aci ohh =.= haha

asmiza said...

muhammad nabil abdul hamid yg kusayangi :P : sy lagiiii hebat laaa ;D

Nurfarahana Abdul Aziz said...

mama cte dulu bw doposen pon still boleh simpan utk esok...skarg?...

asmiza said...

betul. skang rm2 pun x cukop.

sharifahzakiah said...

hehehe btol 2 :) mak kite mmg nak yg trbek utk ank ank dorg . kalau nak bndingkan dlu ngn skrg , huhh mmg sgt brbeza . zmn kte ade ank2 nti , nth mcmane plak kan :)

asmiza said...

2 la kan, ntah bape pulak harge gule gule yg 20 sen 4 tuu. haha *asek gule je pk. haiss. hee

Wednesday, March 2, 2011

zaman dulu kale

assalamualaikum :)

penah tak mak ayah korang cite time diorang mude mude dulu ? 

blanje mak ayah kite dulu xde mcm budak sekarang 
budak skolah skang nak jumpe yg bwk RM1 pun dah susah 
mak ayah slalu cite dulu dulu bwk 30sen pun dah cukup 
air 10 sen je, 20sen boleh dpt nasi lemak sejemput 

klau sekarang, nasi lemak je dah RM1, air pling murah 50sen, 2 pun payah nk jumpe
klau gule gule 20sen dulu ntah boleh dpt bape bijik agaknye
skang ni gule gule 20sen baru dpt 4 bijik 
kwn kwn mintak lagi, mane cukup 20sen XD
aku ade jumpe gule gule sebijik 15sen,
gule gule yg seposen 2 bijik tu, haishh, x paham 
nnt mase kite tua nnt, gule gule yg kecik tu sebijik dah 50sen, eii gile =.=

lepas tu, mak ayah slalu cite, 
klau time exam mesti dpt no 1, 2 or 3 , x penah lebih 
ramai kott mak ayah ckp camtu
bile pk balik mmg org dulu dulu 1 kelas 3 org je ke ?
atau mmg sume bijak bijak, x boleh lebih no 3 , hee
tp kan kan, cube pk, mstla mak ayah nk cite kat anak anak die yg baik baik
kan kan ? nak bg anak die semangat sikit :)

mak aku penah cite
time start nak bercerite tu aku dah fokus la kan 
mak ckp, dulu mak penah masuk lumbe lari 
lepas tu lari punye lari mak dpt no 2, anak anak pun mcm whoaaa, hebat gile mak kamiiiii :D
lepas tu tanye la, berape org semuenye mak ? 
err, tnpe segan silu mak jwb 2 org je pun time tuu. ok mak, fine. tehee

biase lah kan, mak ayah sentiasa inginkan yg terbaik untuk anak anaknya :)
diorang nak tgk kite berjaye, siape mak ayh yg x nak tgk anak2 dorang bejaye ?

that's all, thank u for reading :)

12 comments:

muniraksasa (; said...

mak kite plak blnja 10 sen. karipap 5sen, air 5sen. kite? blnja rm5 pun kdg2 xckup,, kan kan?

soffea said...

mak ayah nak bg semangat kat anak2 tu.. heheh :)

Raji berkata said...

ah taw xpe
nano nano lagi lah mahal
grrr pdhal gula jer xD
tapi sedap la jgak =.="

duit pocket adik ak byk gk
jeles aku dlu duit blnje bkn main skit lagi.. tapi ckup lah utk makan time tuh
hohoho
mcm lah dh lama tnggalkan skolah*

Muhammad Nabil Abdul Hamid said...

giler r mak u hbt berlari..u cmne plak :P

asmiza said...

muni : haha, org dulu dulu murah kan :)

asmiza said...

kak soffea : 2 la pasal. hee :)

asmiza said...

raji : ehh, nano sedap. aku sukee. haha

tau xpe. adik aku pun same. nak kate mknan naik mendadak x jugak. x aci ohh =.= haha

asmiza said...

muhammad nabil abdul hamid yg kusayangi :P : sy lagiiii hebat laaa ;D

Nurfarahana Abdul Aziz said...

mama cte dulu bw doposen pon still boleh simpan utk esok...skarg?...

asmiza said...

betul. skang rm2 pun x cukop.

sharifahzakiah said...

hehehe btol 2 :) mak kite mmg nak yg trbek utk ank ank dorg . kalau nak bndingkan dlu ngn skrg , huhh mmg sgt brbeza . zmn kte ade ank2 nti , nth mcmane plak kan :)

asmiza said...

2 la kan, ntah bape pulak harge gule gule yg 20 sen 4 tuu. haha *asek gule je pk. haiss. hee

 

asmiza's Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea