Tuesday, February 22, 2011

1st impression

Posted by asmiza at 11:28 PM

assalamualaikum :)

whoaa, rase mcm dah lame sgt je x post padahal baru 10 hari =.=
nak post nie pun ambik mase lameeeee gileeee ! 
malam siang malam siang malam balik, tersumbat nak start mcm mane. teruk betul



well, it takes a quick glance or mybe 3 secs for someone to tengok cemane kite lagi lagi for da 1st time jumpe..dlm mase pendek 2 jugak lahh org tgk korang based on your body language, mannerisms, demeanor and how u r dressed.


contoh la kan, korang de date, 1st time date nih 
dah smart smart cun cun gile, siap beli baju baru kasut baru sume nak jumpe buah hati
maklum r 1st time kan
tetibe jumpe, si pakwe/makwe nih bukan main selekeh lagi
dgn sliper jambannye, baju kaler putih jadi kelabu
takpun dah smart/cun pastu g lah mkn 
makanan die sampai dulu, bile makanan korang sampai yg die punye dah abih
hahh, kebulur ke ape kan ? haishh, ngeri aku. 


lg satu contoh, pegi interview
awal awal lagi dah dtg lambat
lepas tu pulak baju x ber-iron, rambut x bersikat, kusut masai
pakai kasut, kasut dah mahal tp kaler mcm baru lepas balik kebun
agak agak lepas ke die ? klau aku confirm confirm aku reject

ok cukup.so, making a greatestt 1st impression lah :D camne ?

Be on time !
slalunye, klau 1st time dah lambat, yg kononnye ur 'good excuse' mmg susah nak terime la

Be urself !
jadi je diri sendiri, tp klau pegi interview tuu tipula sikit
mane yg gelak kuat kuat, menggedik ke ape tu simpanla dulu
lepas tu ko nak gelak suke hati ko lah kan :)

A winning smile !
smile creat a gud 1st impression, takkan nak buat muke nak menangis,
muke seposen xde perasaan sume kan, at least kau senyum sejuk sikit hati bile tgk
senyum sokmo deh ! :D


ape lagi ape lagi ? okayy, boleh pikir sendiri la kan ? that's all, thank u for reading ;)

3 comments:

Muhammad Nabil Abdul Hamid said...

nak tau pe 1s impression i kat u :P

DaK CoMoT said...

betul!!first impression tu penting!nice n3!comot sukaa..teehee

asmiza said...

muhammad nabil abdul hamid, nak tau jugak. apeee ? :P

dak comot : thanks :)

Tuesday, February 22, 2011

1st impression


assalamualaikum :)

whoaa, rase mcm dah lame sgt je x post padahal baru 10 hari =.=
nak post nie pun ambik mase lameeeee gileeee ! 
malam siang malam siang malam balik, tersumbat nak start mcm mane. teruk betul



well, it takes a quick glance or mybe 3 secs for someone to tengok cemane kite lagi lagi for da 1st time jumpe..dlm mase pendek 2 jugak lahh org tgk korang based on your body language, mannerisms, demeanor and how u r dressed.


contoh la kan, korang de date, 1st time date nih 
dah smart smart cun cun gile, siap beli baju baru kasut baru sume nak jumpe buah hati
maklum r 1st time kan
tetibe jumpe, si pakwe/makwe nih bukan main selekeh lagi
dgn sliper jambannye, baju kaler putih jadi kelabu
takpun dah smart/cun pastu g lah mkn 
makanan die sampai dulu, bile makanan korang sampai yg die punye dah abih
hahh, kebulur ke ape kan ? haishh, ngeri aku. 


lg satu contoh, pegi interview
awal awal lagi dah dtg lambat
lepas tu pulak baju x ber-iron, rambut x bersikat, kusut masai
pakai kasut, kasut dah mahal tp kaler mcm baru lepas balik kebun
agak agak lepas ke die ? klau aku confirm confirm aku reject

ok cukup.so, making a greatestt 1st impression lah :D camne ?

Be on time !
slalunye, klau 1st time dah lambat, yg kononnye ur 'good excuse' mmg susah nak terime la

Be urself !
jadi je diri sendiri, tp klau pegi interview tuu tipula sikit
mane yg gelak kuat kuat, menggedik ke ape tu simpanla dulu
lepas tu ko nak gelak suke hati ko lah kan :)

A winning smile !
smile creat a gud 1st impression, takkan nak buat muke nak menangis,
muke seposen xde perasaan sume kan, at least kau senyum sejuk sikit hati bile tgk
senyum sokmo deh ! :D


ape lagi ape lagi ? okayy, boleh pikir sendiri la kan ? that's all, thank u for reading ;)

3 comments:

Muhammad Nabil Abdul Hamid said...

nak tau pe 1s impression i kat u :P

DaK CoMoT said...

betul!!first impression tu penting!nice n3!comot sukaa..teehee

asmiza said...

muhammad nabil abdul hamid, nak tau jugak. apeee ? :P

dak comot : thanks :)

 

asmiza's Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea