Thursday, September 2, 2010

boom boom kebaboom

Posted by asmiza at 12:34 AM
assalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh ^^

tajuk entry aku camtuh sbb nak cite sal mende meletop2 nih 
haa.. pasal MERCUN okayy !



sedang seronok aku landing2 smbil belek2 note 
*ngah exam skang.so, stdy la kann. poyo2. jgn caye aku stdy, aku belek je. tehee ;P

tetibe bunyik bedentam dentum kat lua umah 
yee ye. aku tau raye nak dekat dah 
sampai ati men mercun x ajak aku. isk kecewe kawww T_T

bile dah denga bunyik tuh tetibe telintas lak kat otak aku nak post sal mercun nih 
nak cite pengalaman nih 
tp cite lame ahh. time kecik2 dulu x reti sgt kan nak men mercun 
dulu aku suke men mercun naga
tau tak tau tak ?

haa. nie dye mercun naga



ke korang pggil mende lenn ..x kisah la pape ponn 
mercun nih mang ah x sehebat or segah bunyik mercun bola ke or mercun ketupat ke 
tp nih je ah yg aku brani maen kann 
2 pon bakar je cepat2 baling ..aku jage keselamatan aww bkn takot ;P HAHA

haa.. bukan cite tuh sebenarnye yg aku nak cite kat sini 
citenye bermule pade suatu petang yg panas jgk lahh sehari sebelum raye
aku kat kg time tuh ngah konon2 tlg org bakar lemang *mengacau sbenanye
tetiba ase nak men mercun pulakk 
dgn jayenye aku pon kluakan la mercun ROKET yg ayah aku beli sekotak 
bnyak wehhh. bakar duit betol . HAHA 
pastu pastu aku pon cucuk laa kat tanah yg tak berape nak rate tuhh
pastuh carik2 api nak bakar 
bile bakar kannn . tetibe ZASSSSS
hah. ape korang pikir ?
pikir la weiii 

nak tau tak ? adek aku tetibe lalu kat depan tuh 
mercun yg td x berape nak tggi aku cucuk tuh pon mendarat dan bergeserlah dgn jayenye kat perut adik aku 
iskk. dengan rase gelabah yg amat sgt aku pon pujuk2 la adik yg ngah nangis tuhh T_T
mak aku kua.. ape lagi kann.. gile kau x kene marah ?? mestila kene.huu sedih2 . x pasal2 je kann 
ntah kene pukul ke tak ntah la kan time tuh.. x egat dahh 
nasib baik ayah aku xde 
klau tak ntah ape pulak aku kene . sesungguhnye ayah aku sgtlah garangnye T_T

eh eh..mesti nak tau pe jd ngn adik aku kann ?
kat perut dye mestilahh bergesel ngan mercun 2 then melecurlah ia. huhu
nasib ah x teruk mane
make petue org tua jelah nk treat tuh
amek colgate sapu. siap ! HAHA
tatau lahh ade lagi ke tak kesan tuh kat perut dye..
nnt balik umah aku cek perut dye. HAHA ;P

eh eh . ade lagi 1 cite nih 
x abis lagi lahh. hehe 
ni plak pasal adik laki aku maen mercun pagi2 raye ngan cousin aku 
tgh org lain bersiap2 pagi 2 nak pegi smayang raye, 
mereke berdue yg cerdik dan bijaknye nih ponn pergi ah men mercun 
mercun thunderclap pulakk.. lebih kurang mcm rocket tp lg hebat lahh bunyik dye .. hoho 
make dgn megahnye mercun tuh terbang && mendarat kat bumbung rumah org 
klau rumah 2 jaoh xpe lagii nih sejengkal jek dgn tempat dorg tuh
pastuh pulakk nasib baik atap zink, klau nipah kan x pasal2 org rumah tuh x beraye. huuu
pastuh tetibe lahh pakcik berkain pelekat tanpe baju *tengah bersiap nak hensem2 nih
 terpekik2 menjerit marahkan si budak 2 org tuh 
haa.. kan dah dapat.. padan muke ! HAHA ;P

2 je la cerite aku 
bosan ke ? nasib korang lahh. haha 
so, kesimpulan yg dpt kite simpulkan dr cerite yg bersimpul2 nih ,
JGN MAIN MERCUN !!


bahaye korang tau ?
nak jadi cam org nih ? nak ? nak ? 
mesti taknak kan ?
so. jgn main ! sekian~~~


2 comments:

Nsyzwni said...

wahh ! akk pun maen mercun gakk ?? heheh
aha ,wani dgr bunyi mercun kat kampus , tak sabar rase nye nak balik uma :P

asmiza said...

maen maen. bes woo. haha . tau xpe. sok nak blik umah dah. wee ;D

Thursday, September 2, 2010

boom boom kebaboom

assalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh ^^

tajuk entry aku camtuh sbb nak cite sal mende meletop2 nih 
haa.. pasal MERCUN okayy !



sedang seronok aku landing2 smbil belek2 note 
*ngah exam skang.so, stdy la kann. poyo2. jgn caye aku stdy, aku belek je. tehee ;P

tetibe bunyik bedentam dentum kat lua umah 
yee ye. aku tau raye nak dekat dah 
sampai ati men mercun x ajak aku. isk kecewe kawww T_T

bile dah denga bunyik tuh tetibe telintas lak kat otak aku nak post sal mercun nih 
nak cite pengalaman nih 
tp cite lame ahh. time kecik2 dulu x reti sgt kan nak men mercun 
dulu aku suke men mercun naga
tau tak tau tak ?

haa. nie dye mercun naga



ke korang pggil mende lenn ..x kisah la pape ponn 
mercun nih mang ah x sehebat or segah bunyik mercun bola ke or mercun ketupat ke 
tp nih je ah yg aku brani maen kann 
2 pon bakar je cepat2 baling ..aku jage keselamatan aww bkn takot ;P HAHA

haa.. bukan cite tuh sebenarnye yg aku nak cite kat sini 
citenye bermule pade suatu petang yg panas jgk lahh sehari sebelum raye
aku kat kg time tuh ngah konon2 tlg org bakar lemang *mengacau sbenanye
tetiba ase nak men mercun pulakk 
dgn jayenye aku pon kluakan la mercun ROKET yg ayah aku beli sekotak 
bnyak wehhh. bakar duit betol . HAHA 
pastu pastu aku pon cucuk laa kat tanah yg tak berape nak rate tuhh
pastuh carik2 api nak bakar 
bile bakar kannn . tetibe ZASSSSS
hah. ape korang pikir ?
pikir la weiii 

nak tau tak ? adek aku tetibe lalu kat depan tuh 
mercun yg td x berape nak tggi aku cucuk tuh pon mendarat dan bergeserlah dgn jayenye kat perut adik aku 
iskk. dengan rase gelabah yg amat sgt aku pon pujuk2 la adik yg ngah nangis tuhh T_T
mak aku kua.. ape lagi kann.. gile kau x kene marah ?? mestila kene.huu sedih2 . x pasal2 je kann 
ntah kene pukul ke tak ntah la kan time tuh.. x egat dahh 
nasib baik ayah aku xde 
klau tak ntah ape pulak aku kene . sesungguhnye ayah aku sgtlah garangnye T_T

eh eh..mesti nak tau pe jd ngn adik aku kann ?
kat perut dye mestilahh bergesel ngan mercun 2 then melecurlah ia. huhu
nasib ah x teruk mane
make petue org tua jelah nk treat tuh
amek colgate sapu. siap ! HAHA
tatau lahh ade lagi ke tak kesan tuh kat perut dye..
nnt balik umah aku cek perut dye. HAHA ;P

eh eh . ade lagi 1 cite nih 
x abis lagi lahh. hehe 
ni plak pasal adik laki aku maen mercun pagi2 raye ngan cousin aku 
tgh org lain bersiap2 pagi 2 nak pegi smayang raye, 
mereke berdue yg cerdik dan bijaknye nih ponn pergi ah men mercun 
mercun thunderclap pulakk.. lebih kurang mcm rocket tp lg hebat lahh bunyik dye .. hoho 
make dgn megahnye mercun tuh terbang && mendarat kat bumbung rumah org 
klau rumah 2 jaoh xpe lagii nih sejengkal jek dgn tempat dorg tuh
pastuh pulakk nasib baik atap zink, klau nipah kan x pasal2 org rumah tuh x beraye. huuu
pastuh tetibe lahh pakcik berkain pelekat tanpe baju *tengah bersiap nak hensem2 nih
 terpekik2 menjerit marahkan si budak 2 org tuh 
haa.. kan dah dapat.. padan muke ! HAHA ;P

2 je la cerite aku 
bosan ke ? nasib korang lahh. haha 
so, kesimpulan yg dpt kite simpulkan dr cerite yg bersimpul2 nih ,
JGN MAIN MERCUN !!


bahaye korang tau ?
nak jadi cam org nih ? nak ? nak ? 
mesti taknak kan ?
so. jgn main ! sekian~~~


2 comments:

Nsyzwni said...

wahh ! akk pun maen mercun gakk ?? heheh
aha ,wani dgr bunyi mercun kat kampus , tak sabar rase nye nak balik uma :P

asmiza said...

maen maen. bes woo. haha . tau xpe. sok nak blik umah dah. wee ;D

 

asmiza's Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea