Thursday, June 3, 2010

Alhamdulillah :)

Posted by asmiza at 4:19 PM
alhamdulillah..
akhirnye lepas gak amek osce :)
group ade 9 and aku opkos group 1st.
tgk namelaa. stat A kan. huhu
debo bkn maen lagii. selawat abis dah.
dlm 1 group ade 5 orang and aku org ke-2
dak2 group aku lg amirul,clare,fatin farhana and fatin nawwarah.
okayy. 
station2 yg perlu ditempuh :

1) injection untuk diabetic patient
okayy. station nih dijage oleh lec philipines, miss deshber. okayy la kot. ade jgk step yg terskip tp bole lg laa. miss pon x bnyak tanye. jus buat ape yg termampu je.

2) bandaging
 station yg 1st aku kene msok sbb aku calon student yg ke-2 dlm group. so, sgt berdebar time nih. even bandage dah banyak kali buat ponn still ketar lg. nih sume sbb nervous menguasai. hee :D . budak tuh pulak yg konon2 nye patient 2 sgt laa gedik and bajet. yeww. bg tgn yg salah kat aku nak bandage tuh. okayy salah aku jgk sbb x bce instruction leklok kann. naseb bek examiner tuh sgt laa bermurah hati and baik hati. klau dpt lec yg strict rasenye dah fail dah kott. fuhh

3) masukkan tube untuk patient yg x bole buang air kecik (CBD)
station nih miss aisyah jage. lec nih bole dikatekan famous dgn kegarangannye laa jgk. okayy. mmg x sempat nak buat procedure ni sampai abis sbb take time mase msok tuh dorang x abis prepare lg tp dah explain laa ape yg kene buat sampai habis. hope lepas laa.

4) health education diabetic patient
 station nih x kenal la pulak examiner dye sape. x pena tgk. budak yg belakon sbg patient tuh plak cam org bisu jee. dah 2 kali dah dpt dye as model. las year pon dye jgk. cam 2 la dye. cam org bisu. tp x pelaa. da bg semua yg patut dah kott kat sini tp examiner tuh still tnye lagi and lagii. explain jelah pe yg kene mengene ngan diabetic wlupon sptotnye kene educate pasal foot care sahaje :P

5) isi peritoneal dialysis chart
nih station bertullis. dye bg instruction and kene isi chart tuh. calculate cket2 and kene paham soalan laa. rasenye okay kot :)
alhamdulillah bole amek exam nih tp pass or fail 2 x tau laa. at least dah lepas pon cukop bersyukur dah 2 :)

2 comments:

syazwani thaharuddin said...

thnx drop ur cmnt :)
follow u :)

asmiza said...

eh eh . thanks wani :)

Thursday, June 3, 2010

Alhamdulillah :)

alhamdulillah..
akhirnye lepas gak amek osce :)
group ade 9 and aku opkos group 1st.
tgk namelaa. stat A kan. huhu
debo bkn maen lagii. selawat abis dah.
dlm 1 group ade 5 orang and aku org ke-2
dak2 group aku lg amirul,clare,fatin farhana and fatin nawwarah.
okayy. 
station2 yg perlu ditempuh :

1) injection untuk diabetic patient
okayy. station nih dijage oleh lec philipines, miss deshber. okayy la kot. ade jgk step yg terskip tp bole lg laa. miss pon x bnyak tanye. jus buat ape yg termampu je.

2) bandaging
 station yg 1st aku kene msok sbb aku calon student yg ke-2 dlm group. so, sgt berdebar time nih. even bandage dah banyak kali buat ponn still ketar lg. nih sume sbb nervous menguasai. hee :D . budak tuh pulak yg konon2 nye patient 2 sgt laa gedik and bajet. yeww. bg tgn yg salah kat aku nak bandage tuh. okayy salah aku jgk sbb x bce instruction leklok kann. naseb bek examiner tuh sgt laa bermurah hati and baik hati. klau dpt lec yg strict rasenye dah fail dah kott. fuhh

3) masukkan tube untuk patient yg x bole buang air kecik (CBD)
station nih miss aisyah jage. lec nih bole dikatekan famous dgn kegarangannye laa jgk. okayy. mmg x sempat nak buat procedure ni sampai abis sbb take time mase msok tuh dorang x abis prepare lg tp dah explain laa ape yg kene buat sampai habis. hope lepas laa.

4) health education diabetic patient
 station nih x kenal la pulak examiner dye sape. x pena tgk. budak yg belakon sbg patient tuh plak cam org bisu jee. dah 2 kali dah dpt dye as model. las year pon dye jgk. cam 2 la dye. cam org bisu. tp x pelaa. da bg semua yg patut dah kott kat sini tp examiner tuh still tnye lagi and lagii. explain jelah pe yg kene mengene ngan diabetic wlupon sptotnye kene educate pasal foot care sahaje :P

5) isi peritoneal dialysis chart
nih station bertullis. dye bg instruction and kene isi chart tuh. calculate cket2 and kene paham soalan laa. rasenye okay kot :)
alhamdulillah bole amek exam nih tp pass or fail 2 x tau laa. at least dah lepas pon cukop bersyukur dah 2 :)

2 comments:

syazwani thaharuddin said...

thnx drop ur cmnt :)
follow u :)

asmiza said...

eh eh . thanks wani :)

 

asmiza's Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea