Friday, May 28, 2010

sekolah agama ^^

Posted by asmiza at 8:46 PM
tengah2 duduk kat depan tv td then adik tetbe besuare
"akak jwb nie. anis nak tgk betul ke x anis buat"
haa. aku ngan sorang lagi adik, amirah(kakya) okayy kan aje.
jawab je slagi boleh.
okayy soalan bemule..
mule2 tauhid, ape makne kitab ?
ape makne itu ini itu ini......
ape hukum itu ini itu ini......
disambung pulak dengan feqah
solat jumaat lah
solat sunat itu dan ini....
oh oh. naseb baek x lupe lagi klau x buat malu kat adik2
tp adela jgk silap sikit2. tp xde laa teruk pon, jwpn bole masok akal laa. hehe :D

okayy. sgt rindu zaman sekolah agame :)
tauhid dan feqah alaah lupe name ustazah laa
errr ustazah husna rasenye
tajwid x penah lupe ustazah noraini
salah sorang ustazah yg paling garang dalam skolah 2.
x siap keje, salah buat sikit pegi kutip buku kau kat luar kelas. huu. takooott.
arab ? ustaz zamri kott. HAHA. 
yeah teringat tyme 1st2 pindah kat sek agame serendah.
bdk baru kann. tup2 dpt full mark dlm arab. gile kauu. HAHA.
tp exam last2 teruk gak. time ujian bole la cite nak full2.
bkn aku sorang pon tp kire dah dpt full tuh besyukur laa kann . hehe :)
then khat. suke suke :)
aku suke seni2 nih so aku berminat ngan khat.
teringat laa bile exam sume kelam kabut nak mengasah pensel konon nak wat pensel khat.
buat laa 2 3 batang takott tepatah pulak time exam. 
bab mengasah and nak jdkan pensel khat nih aku krg beminat laa
asek x jadi jee so geram.
ngan aku nih yg cepat fedup and x bole bende remeh temeh nih.
kdg 2 mak yg tolong buatkan. baiknyee mak :)
hafazan pulakk
penah msok petandingan hafazan dlm amal islami
tp teringat time tuh lepas2 kua je. mmg la lege tp ade sorang budak laki nih dtg kat aku.
zul x silap namenye. dye 1 group ngn aku laa tp dye wakil dak laki.
dye ckp aku ade salah bace td.
err. yeke ? tatau laa pulak.
last ak dpt jgk. tatau laa dye yg salah or mmg aku yg salah.
tp x pelah. at least menang jgk kann. hehe :)
yg lain tuh marhaban and nasyid semue ade la jgk msok. 
rindu semue 2 :)

0 comments:

Friday, May 28, 2010

sekolah agama ^^

tengah2 duduk kat depan tv td then adik tetbe besuare
"akak jwb nie. anis nak tgk betul ke x anis buat"
haa. aku ngan sorang lagi adik, amirah(kakya) okayy kan aje.
jawab je slagi boleh.
okayy soalan bemule..
mule2 tauhid, ape makne kitab ?
ape makne itu ini itu ini......
ape hukum itu ini itu ini......
disambung pulak dengan feqah
solat jumaat lah
solat sunat itu dan ini....
oh oh. naseb baek x lupe lagi klau x buat malu kat adik2
tp adela jgk silap sikit2. tp xde laa teruk pon, jwpn bole masok akal laa. hehe :D

okayy. sgt rindu zaman sekolah agame :)
tauhid dan feqah alaah lupe name ustazah laa
errr ustazah husna rasenye
tajwid x penah lupe ustazah noraini
salah sorang ustazah yg paling garang dalam skolah 2.
x siap keje, salah buat sikit pegi kutip buku kau kat luar kelas. huu. takooott.
arab ? ustaz zamri kott. HAHA. 
yeah teringat tyme 1st2 pindah kat sek agame serendah.
bdk baru kann. tup2 dpt full mark dlm arab. gile kauu. HAHA.
tp exam last2 teruk gak. time ujian bole la cite nak full2.
bkn aku sorang pon tp kire dah dpt full tuh besyukur laa kann . hehe :)
then khat. suke suke :)
aku suke seni2 nih so aku berminat ngan khat.
teringat laa bile exam sume kelam kabut nak mengasah pensel konon nak wat pensel khat.
buat laa 2 3 batang takott tepatah pulak time exam. 
bab mengasah and nak jdkan pensel khat nih aku krg beminat laa
asek x jadi jee so geram.
ngan aku nih yg cepat fedup and x bole bende remeh temeh nih.
kdg 2 mak yg tolong buatkan. baiknyee mak :)
hafazan pulakk
penah msok petandingan hafazan dlm amal islami
tp teringat time tuh lepas2 kua je. mmg la lege tp ade sorang budak laki nih dtg kat aku.
zul x silap namenye. dye 1 group ngn aku laa tp dye wakil dak laki.
dye ckp aku ade salah bace td.
err. yeke ? tatau laa pulak.
last ak dpt jgk. tatau laa dye yg salah or mmg aku yg salah.
tp x pelah. at least menang jgk kann. hehe :)
yg lain tuh marhaban and nasyid semue ade la jgk msok. 
rindu semue 2 :)

No comments:

 

asmiza's Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea